Idag delar vi ett superbra blogginlägg från en av våra polegirls. Grymt Ida!

Hur väljer man rätt?

Åh poledance vad kul, det skulle jag vilja testa!

Men gör det då?

Nä jag kan inte för att:

-Jag är inte tillräckligt tränad/är lika vig som ett kylskåp

-Jag är för tjock/för smal/inte nöjd med min kropp -> folk kommer titta på mig och fälla elaka kommentarer etc

-Jag kommer aldrig klara av det!

Ja ursäkterna är många!

STOPP STOPP!

Poledance är till för alla oavsett storlek!

En tjej som jag blev inspererad av och som verkligen visar att size doesn’t matter är Emma Haselam som var med i Britain’s got talant 2014 https://youtu.be/eqzUI5t9qJ4 (hoppas länken funkar annars googla)

WOW säger jag bara!

Jag är en person som har provat gymnastik (barn) och bugg (både ungdom/barn samt vuven ålder) och ja jag hatar stora grupper. Man lär sig inte lika snabbt, läraren ha inte tid att gå igenom med dig på samma sätt som om man är en liten grupp, men det är mitt tycke alla är vi olika.

Så hur gjorde jag när jag valde vilken poledance studio jag skulle gå till?

Mina frågor jag ställde till mig själv var bland annat

-Tillgänglighet- Hur lätt får jag kontakt med läraren med mina frågor? Hur nära har jag till studion så jag kan komma och träna på min fritid när det inte är kurs? Hur många är man i gruppen när man tränar?

Jag stod mellan två studios, den ena studio A dom svarade inte på mina mejl (men hade tid att uppdatera status på facebooksidan) när jag ställde frågor om ex hur går det till om man missa en kurs kan man ta igen det, vad erbjuder ni för kurser utöver ex privatlektion, hur stor grupp är ni etc.

Ställde samma frågor till studio B, inom en timme hade läraren svarat till mig och gett mig mer information utöver det jag bett om och framförallt det var inte många elever per klass. Reserch is the shit!

När jag började dansa poledance så var vi alla gröna, vilket gjorde oss jämnlika och som sig bör alla lär sig olika fort men vi peppade varandra till 200%. Vi var en liten klass vilket gjorde det mer bekvämt för oss alla och vi hade en lärare som älskar att lära ut som inte gav sig förrän man hade förstått hur man skulle göra den där snurren. Ingen press eller stress heller.

Har du sett So you think you can dance? Har du problem med att dom dansar i shorts och sportbh? Eller ännu mer lättklädda kläder? Inte? BRA!

Denna bild tycker jag sammanfattar det mesta

pole

// ida