Ingen gillar stretch! ..förrän man börjar få resultat. Problemet är att vi ser stretch som någonting valbart men det är lika mycket ett viktigt inslag som styrketräning är för att få bättre moves i poledance. Vissa moves kan man inte göra oavsett hur stark man är, om man inte är tillräckligt flexibel. Allt är dessutom mycket snyggare när man är mjuk och vig. Framförallt är det viktigt för musklerna att vara mjuka och böjliga så att man inte sträcker sig.

Stretch kan vara det tråkigaste och smärtsammaste som finns men med roliga verktyg och lite tricks kan det bli en skön stund och även riktigt roligt när man börjar märka resultat. Det väcker en helt ny motivation både för pole, snygg floorwork, chairdance och mer stretch.

Snart anordnar vi en gratis prova-på stretchklass för alla våra elever i en ny stretchmetod som heter Kinesiologisk stretch. Jag går en utbildning i detta och ska snart ta mitt certifikat (yay!).

Därför vill jag visa den här metoden och varför den skiljer sig så mycket från vanlig stretch. Här märker man resultat direkt!
För er som vill satsa på stretch och bli en grym dansare föreslår jag följande verktyg som du borde ha hemma för att underlätta din stretch och göra allt lite roligare. Detta är också saker du bör ta med dig på kommande stretchklasser för att bli en flexy superstar!

Yogablock och bälte
Båda dessa är grundverktyg i nästan all form av stretch och man bör ha en uppsättning hemma. Jag har letat på lite olika ställen och det mest prisvärda är   på Sportamore.
Är det så att du har ett bälte eller något liknande du kan använda behöver du inte köpa bältet och då finns enbart yogablock och dessa ligger under hundringen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag antar att alla har en yogamatta liggandes hemma, annars finns det extremt många varianter även här men börja md något billigt, man kan alltid avancera till det sen men bara se till att börja och ha någonting att använda.

Här finns massor med mattor

De power bands som jag använder på vissa klasser för att träna upp styrka finns i ett tidigare inlägg, och de är superbra för dig som vill ha med dig dina till klasser och du känner att du behöver träna lite styrka.

En del undrar varför jag inte gjort den där stretchvideon som jag utlovat länge, det är såhär: jag vill inte göra en stretchvideo där man riskerar att göra fel och sträcka sig eftersom jag inte kan övervaka övningen förrän jag sett till att jag kan lära ut rätt teknik direkt. Jag vill inte heller göra en video som bara ligger där eftersom man gör en halvhjärtad stretch och märker ingen skillnad för att man inte kan tekniken rätt. Så skaffa utrustningen och kom på kommande gratis prova-på och sedan kan vi diskutera stretch. Först måste jag visa den nya tekniken och jag ser fram emot att få dig att se snabba resultat som jag gjort. WOOP!

Sakta men säkert bygger vi vår poleväska med allt vi behöver för motiverande och bra träning, mer om det snart!

 

Nu är det lördagsstretch för mig, see you on the flip side!

.Aida

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.