Som yogalärare och poledanceinstruktör får jag höra sååå många ursäkter till varför man inte kan göra någon av dessa saker. Märkligt nog är just dessa anledningar egentligen desto större anledning till att börja. Jag säger inte att yoga eller poledance är lösningen på allt, men let’s face it, har du gått på gym i flera år och ingenting händer mer än att du hatar att gå dit och slösar tid..då kan det vara en god idé att prova något annat. När du gör något som inte fungerar – byt metod!

Många vill men stoppas av rädslor. ”Jag kan inte ha tights eller shorts, jag har tjocka lår”, ”jag är så stel, det går inte”. Att säga att man är för stel för att yoga är som att säga att man är för hungrig för att äta. Yoga är ju just till för att mjuka upp kroppen, varva ner sinnet och skapa fokus. Det gör bokstavligt talat ont i mig när jag hör tjejer begränsa sig själva på det här sättet. Det finns inga regler och ingen kommer ta dina mått på väg in i studion. ”Kvinnlighet är inte en form, det är en attityd.” Det är vårt motto.

En gång fick jag halvt om halvt ett förslag att skapa yogaklasser för ”större kvinnor”. Nej. Att skapa en sorts ”säryoga” där ”sär” är ett gäng fenomenala kvinno som gömmer sig går emot allt jag står för. Yoga är för alla, träning är för alla och vi är här för att connecta, för att utveckla oss själva och skapa acceptans. Det gör man definitivt inte genom att skapa mer särbehandlingar. Du är perfekt som du är. Yoga accepterar alla, inte bara smala yogatjejer med flexibla muskler, fancy yogabilder och dyra tights. En snap mot mig själv, jag är en sådan men precis som jag inte tänker ändra på vem jag är ska du inte heller det. Yoga förändrar inte, yoga förstärker det du är och lär dig att acceptera dig själv. En bonus är grymma muskler.

Här är en otroligt inspirerande kvinna som visar att kroppen inte är en begränsning, tankarna om den är.

yogawoman

XoXo