Vad hade du gjort om du inte var rädd?

Vet du varför 99% av alla människor är rädda för att skapa något eget, för att gå sin egen väg, se ut som de vill, leva som de vill? Vet du varför? Jag vet. Bara se och hör andra människor prata. Bara lyssna nästa gång du själv beskriver någon eller reagerar på något du ser på sociala medier eller TV. Lyssna på dig själv och andra. Hur reagerar du när du ser en skandal om någon kändis? Hur reagerar du på någons fula kläder eller stil? Hur pratar du om dem? Hur pratar de du känner om andra människor inför dig?

Det är inte alls svårt att se varför vi är så rädda för att göra något fel i andras ögon. Vi tar det som en självklarhet att vi får trasha andra människor så länge de inte hör oss, eller hur? Vi ser en kändis i tidningen som gjort ett misstag och vi öser skit åt honom eller henne. Vi ser någon annan kändis i en ful klänning på röda mattan och vi pratar om hur hemsk den är och vad fasen tänkte stylisten med? Vi öser hat över politiker, TV-profiler och andra kändisar.

Hur pratar du om andra människor, kända eller okända? För det är precis såhär alla omkring dig uppfattar dig. Och du är anledningen till att de inte vågar ta steget och gå sin egen väg. På grund av den kritiska, arga mobben som kommer att krossa deras självkänsla och drömmar. Lika bra att stay safe och vara normal. Som alla andra. Så ingen hatar.

Hur hade du levt ditt liv om du inte kände rädsla över vad andra skulle tycka, om du inte var rädd för att misslyckas? Om du känt att du inte kan göra fel?

Många människor har inga problem att kritisera andra, i säkerhet, där inte ”de andra” hör. Helst bakom en trygg skärm. Många filter försvinner när man får ”tycka vad man vill” utan att ta några konsekvenser av det eller se hur någon annan påverkas. Men det säger ingenting om den andra personen, det säger ALLT om dig. Om du anser dig vara en god människa men pratar illa om andra är du inte en god människa.

Hur är människorna omkring dig? Hurdana är dina vänner och din familj? Lyssnar du på deras dömanden och kritiska kommentarer om andra människor? De säger att de stödjer dig men de pratar illa om andra. Det är inte alls konstigt att du inte vågar ta steget eller har byggt upp självsäkerhet att följa din egen väg, för när du är på andra sidan av dömande människors gräns, då är det dig de pratar om.

Så de människor du omger dig med har enorm betydelse för vad du kommer åstadkomma i livet. Det här med att inte bry sig om vad andra tycker är enkelt att säga men svårt att leva. För att inte bry sig behöver man mental styrka och självsäkerhet. Det, min vän, är inget du kan ha bland människor som hatar och dömer.

Vad eller vem håller dig tillbaka? Vad hade du velat göra om du vetat att du inte skulle bli kritiserad och dömd?

Dagen jag slutade bry mig om vad andra tycker om mig och hur jag lever mitt liv var dagen jag blev fri på riktigt. Bli fri från dina mentala kedjor och du kommer leva på riktigt. Jag önskar alla den friheten.