Det där magiska greppet man drömmer om som poledancer, när man bara vill dansa, träna och öva på nya tricks utan att behöva tänka på dåliga grepp. Vissa dagar känns det som att man har händer som Hulken och andra dagar bara glider man som om stången var en ål och händerna svaga som en bebishand.

Grip är ett bra hjälpmedel men låt mig säga från början är – bli inte en grip-missbrukare. Träna upp händerna ordentligt, men visst ska du använda grip till när du är för svettig, för torr eller stången bara är extremt hal. En hel del beror också på vilken typ av stång man har, de olika varianterna har olika grepp.

Så vilket grip väljer man? Här är mina erfarenheter, som instruktör har jag köpt in många olika och testat på mig själv och mina elever som är både svettiga, torra och en blandning mellan dessa. Bäst är att ha olika typer av grips till olika saker eller om man tränar på olika ställen och dessa ställen skiljer sig en del från varandra baserat på temperatur, fukt osv.

 • Mighty Grip
  mightygrip1
  Det mest kända inom grips & poledance är Mighty Grip. Detta grip är värmeaktiverande och i pulverform, så man pulvrar händerna lite och väntar på att värmen ska aktivera det, här är värmen tricket nämligen. Jag gillar Mighty Grip de dagar jag är väldigt varm och rummet är varmt och händerna är med på noterna men de dagar jag inte är supervarm och händerna är lite torra/kalla så är det nästintill kört. Det passar bättre för dem som svettas och har varma händer, observera dock att detta grip inte absorberar allt svett och man kan väldigt lätt svettas igenom det också och det förlorar sin klistriga förmåga efter en stund. Hurdana är dina händer oftast? kalla/torra, varma/fuktiga?
 • Dry Hands
  dryhands
  Dry hands lägger sig som ett lager på händerna, så denna jobbar man inte in på samma sätt som ovan grip. Denna lämnar också vit beläggning på stången så tvätta stången efter du använt detta grip. Ett bra tips är att använda Dry Hands direkt på stången, ta lite på händerna och sedan dutta med händerna på stången medan det är fuktigt, det torkar in på stången och sedan är det bara att köra på. Tvätta stången noga efter.
 • iTac2
  ITac2_May_2014_7_poleamoruk__91677.1446589942.1000.1200
  iTac2 är en vaxbaserad grip som också är en favorit, den blir klistrig direkt och det är bara att köra igång men lika bra som den är i början, lika kass blir den efter en stund då den smälter av och blir hal så det gäller att fylla på och vara noga med att känna efter när den börjar lossna för då är det absolut halt. Detta grip fungerar bäst på chrome poles och håller sitt grepp längst. Använd väldigt lite åt gången för att minska den hala effekten efter en stunds användning. Rekommenderar denna verkligen.
 • Grrrip
  grrrip
  Fullkomligt älskar Grrrip! Den känns inte så mycket på händerna när man smörjer på och man får direkt ett bra grepp men likt iTac2 blir den hal efter en stund, det är okay, bara att fylla på och ta väldigt lite åt gången. Denna är en gudagåva för oss med normala/torrare händer och inte svettas så mycket i händerna. Inte mer att säga än att jag älskar den men blir också irriterad när den börjar tappa effekten och blir hal. Dock värt det för min del.
 • Dew Point Pole (Ultra strength)
  dew
  Rekommenderar egentligen inte att använda denna som basgrip då jag ändå tycker att en seriös poledancer ska stärka händerna och inte förlita sig på för mycket hjälpmedel men om man ska göra en show, fotografering, uppvisning, tävling eller liknande är denna fantastisk. Tillfällen då man kanske inte kan göra en ordentlig uppvärmning och inte råder över längre pauser och så vidare som till exempel photoshoots.
 • Chalkrock tech
  Studions favoritgrip som passar de flesta och som vi doserar baserat på handfuktighet är inte en pole grip utan den är till för klättring, det spelar dock ingen roll utan greppet är där. Den är flytande och går också superbra att kladda på sin pole för bästa grepp. Dessa grips går också att använda på PoleSilks och vissa är bättre än andra.

Alla utom Grrrip kan du köpa hos vår partner PoleAmor och 5 chalk köper vi in större lådor till studion så säg bara till så är du med på nästa beställning.

Rock on!
Aida Reva