När man börjar med poledance börjar man också med sina vanliga träningskläder. Det funkar alldeles utmärkt i början men sedan lägger man märke till varför poledancekläder har lite andra krav än vanliga gymkläder. Det måste vara kort, det måste vara ett särskilt stöd även till inverts, det måste vara lågt, öppet på olika ställen och så vidare. Det finns många bra ställen att hitta poledancekläder, oftast utomlands men ge inte upp på dina gamla gymkläder än!

TräningsBHlkraven är inte nödvändigtvis att det ska sitta hårt och tight, oftast vill man ha en mjukare variant för vi ska ju inte springa så vi behöver inte mosa flickorna helt och hållet, däremot behöver BHn täcka lite högre upp på bröstet för när vi vänder oss upp och ner kan det bli tråkiga mishaps.

Hotpants finns också bra varianter inom den vanliga gymvärlden men oftast används inte dessa av vanligt gymfolk, det brukar vara tights som gäller. Ofta är shortsen för långa och opraktiska för att använda på pole men det finns några riktigt snygga grejer att kolla upp.

Så nog för att man blir kär i poledancekläder väldigt fort både för att det är praktiskt och sjukt snyggt, missa inte de andra snygga grejerna som finns därute och kan vara både billigare och precis lika praktiskt och snyggt.

Nu ska i alla fall jag ge mig på Björn Borgs hotpants, oh mama.