Det börjar bli mer och mer uppenbart att de som skriker högst om rättigheter och rättvisor är de som titulerar sig något så fint som ”feminist” eller ”jämställdhetskrigare”. Tanken är god men den håller inte. Hela poängen med ett jämlikt samhälle är att det ska innefatta alla. Ja, alla.

Feminismen idag gäller en viss typ av kvinnor. Varför jag säger ”en viss typ av kvinnor” är för att det är än mer uppenbart att detta beskydd av feminismen inte skyddar alla sorters kvinnor. Om du följt mig de senaste dagarna så vet du att jag har varit i radio och skrivit texter gällande moderatpojken Oliver Rosengrens utspel på SKL-dagarna för att han kränkte en kvinna som skulle uppträda. Om du inte känner till händelsen och läst såhär långt är du väl förfärad nu av vad jag precis skrev. ”Kränkte en tjej??, VILKEN SKITSTÖVEL” tänker du säkert, som den kvinnokämpe du är. Sen säger jag att han kränkte en poldance-tjej. ”Jaha, poledance. Det var en annan sak”. Han jämförde en poledancetjej med en porrstjärna. Folk gick taket för att en pole sattes upp till fina kommundagarna och poletjejer gick i taket för att de blev jämförda med porrstjärnor. Kan alla lättkränkta stackare pausa en sekund och fråga sig själva: vad är det för fel med att vara något av ovan nämnda saker? Genom denna kalabalik skapas en bild av att man antingen är en ”seriös” sportutövare eller ”bara en strippa” eller i värsta fall en porrstjärna. Se, det är just dessa tjejer som inte är välkomna i feminismdiskussionen. Bland många andra. Ja det beror ju på om de är snygga eller hur de klär sig. Hycklare, där.

Det är en poledance-sportare som blev bokad för att göra ett akrobatiskt nummer. Temat var just akrobatik. Här skiljs vi åt i två läger. Några tänker ”jaha, poledance” medan andra tänker ”varför kränkte han henne?”. Tillhör du den första gruppen är det dig jag riktar mig till i denna text. För se, det är vad som förvirrar mig, vi är alla för kvinnors rättigheter och ”alla är olika” och ”emot mobbning” tills det kommer till kvinnor som gör något helt annorlunda, till kvinnor som inte skäms över sina kroppar, till kvinnor som stärker sig själva både mentalt och fysiskt och inte skäms för sin kvinnlighet eller sexualitet.

Den här grejen med vad poledance egentligen är har jag gått igenom så många gånger att det snart ger mig hjärnblödning, men kort och gott – det är en dans och en sport. Det kan vara båda, är det så förbannat svårt att greppa? Det borde räcka som förklaring men tyvärr gör det inte det. Hur man väljer att utföra den, vad man väljer för stil eller outfits är helt upp till utövaren. Men vi gillar ju olika, så varför behandlas poledancetjejer annorlunda än fotbollstjejer? Mer kläder. Kläder. Det har jag fått förklarat för mig är brännpunkten, den punkten som gör att vi poledancers inte är skyddade av feminismens fluffiga, mjuka murar.

I en av de många diskussioner jag medverkat i de sista dagarna blev jag påhoppad av en självutnämnd feminist som dessutom inom kommunen jobbar med..wait for it..jämställdhetsfrågor! Det låter som ett dåligt skämt, jag vet. Hon tog sig tiden att försvara Rosengrens beteende genom att gå in på min facebook för att leta fram en lättklädd bild på mig som argument och jämföra med de sporter hon utövat där hon hade mer kläder på sig (?). Och, till ”rocka sockornas” ära lade hon upp en bild på olika sockor med texten ”alla ska få vara olika”. JA, det ska alla få vara. Bara babbla är en sak, men att agera i enlighet med sina ord är en helt annan sak. Där skiljer man de äkta kämparna från skitsnackarna.

Nu till det här med strippstämpeln. Jag är så trött på att vissa tjejer systematiskt trycks ner samtidigt som fåramassan skriker ”feminism, jämlikhet, alla är olika”. Hycklande fånar finns det gott om. Varför ska strippor behandlas annorlunda? Man vet att det är ett stort, ruttet fel i ämnet när tjejer sinsemellan inte accepterar varandra samt att det inom poledance-världen blir uppdelningar och avståndstagande från strippvärlden. Förresten, om strippor är hemska, varför dansar du runt i pleaser shoes? Du är inte på något sätt bättre för att du satt ordet ”fitness” i poledance, du är enbart en hycklare. Vart poledance kommer ifrån är helt irrelevant. Idéen kanske föddes från chinese pole men konstformen har definitivt utvecklats av duktiga strippor. Och? Är du mer värd i dina fotbollskläder än en tjej i bikini på en stång? Då är du inte feminist kan jag lova. Eller är du som sportutövande poledancer mer värd för dina hotpants täcker mer på stången än en strippas? Bitch please, hoppa av din höga enhörning, du ser idiotisk ut.

Alla lättkränkta, ni måste ha ett helvete varje sommar på beachen och jag ska göra det till en sport att klättra på varje lyktstolpe jag ser för att förnärma någon självutnämnd kvinnokämpe. För hur jag än väljer att använda min kropp som kvinna har den samma rättigheter som din och passar inte det kan du kyssa min poledansande välformade bak, för feminist, det är du inte.

Trots att den här personen letade efter bilder på mig på min facebook och lade ut dem i en offentlig tråd kommer jag inte sjunka till samma nivå utan jag har dolt namn och bild. Däremot kommer jag inte dölja hyckleriet.

Bilden som personen delade från min sida i en offentlig tråd var denna

aidareva

Men hon kunde likaväl valt en som ser ut som denna. Det hade förstås inte tillfört det lilla extra i dramat såklart

sneakerpole

Inläggen från personen om feminism, jämlikhet och att älska alla i alla olika former. Gulligt!

suzana1 suzana2

Hur du behandlar andra säger något om dig, ingenting om den du talar om.

stop

.Aida Reva