Det här med poledance hörni..Mina poletjejer har redan hört mig tjata om vatten och fått eviga frågor om de har vattenflaskor med sig.
Jag är en envis instruktör. Jag har sett en hel del yogaelever och poleelever slösa bort värdefull träningstid genom att orken lämnar dem alldeles för tidigt. Många tror att det är för att de inte är tränade och medan det må vara sant så är det inte hela sanningen.

Det allra största sättet att sabotera för sig själv är detta: inte dricka tillräckligt med vatten under hela dagen.
Det här betyder att när du väl kommit till din poleklass har din kropp redan vätskebrist och orken försvinner fort. Det finns liksom inte så mycket att jobba med. Att dricka mycket under ett pass kan också vara ett störningsmoment om man inte druckit tillräckligt innan, för då behöver du dricka mer än kroppen orkar hantera samtidigt som den tränar. Detta gäller speciellt när man ska göra inverts och andra saker. En bassäng i magen under en invert är verkligen inte att rekommendera.

Fördela vätskan jämnt under dagen. 

Utöver det faktum att träningen blir så mycket bättre när kroppen har rätt mängd vätska så är det superbra för hälsan i allmänhet. En bra hälsa i allmänhet ger en energisk kropp och kan och vill träna!

Att det sedan hjälper till att rensa ut slaggprodukter, gifter och motverkar överätande och småätande, minskar sötsug och huvudvärkar är ju en stor bonus i sig, right!?

#poleacademysweden #polefit

Recept på energigivande vitaminvatten här

Mer kost & näring för poledancers inom kort!
2015-09-08 15.43.18


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.