Inför kursstarten här och speciellt för er som har egen pole hemma vill jag passa på att tipsa om en grej som vi ibland använder i kurserna som hjälpmedel för när man ska börja bygga upp styrka för att lyfta sin egen kroppsvikt.


Vi föredrar att jobba utan hjälpmedel så att kroppen lär sig rörelserna rätt men det finns vissa undantag där det är bra då man håller på att jobba upp styrkan på ett bättre sätt.

Vad är hemligheten?

Vi använder något som heter PowerBands.

Powerbands är superbra att använda till både styrketräning samt i stretch och i kurserna kommer vi visa hur man använder dem på att bra sätt för er som bestämmer er för att ni vill ha ett sett powerbands.

De gör det möjligt att få ut mer av sin träning när man jobbar på sin nivå och systematiskt vill öka sin styrka.
Vill du ha egna powerbands finns de här för ett bra pris just nu, du kan jobba med dem hemma och även ha det som ett klockrent tillskott i din poleväska att ta med till din polekurs i höst och få hjälp med att bygga styrka på ett säkert och snabbt sätt!

På SportGymButiken kan du köpa powerbands separat och där väljer du mellan olika tjocklekar. Ju tjockare desto mer hjälp i lyften. Om du känner att du är svag och vill använda din powerband till att hjälpa med lyft och liknande så föreslår jag att du väljer mellan någon av de två tjockaste. Vill du mer använda dem till stretch och inte få lika mycket hjälp i lyften så är det en av de tre tunnaste du ska ha. Vill du köpa ett helt paket med alla inkluderade finns även det!
Sök bara på power band nedan:
SportGymButiken

powerbands

Det finns också på GymGrossisten (sök även här på power band) där de kostar lite mer och kommer med dessa direktiv:

#1 Powerband (röd): bredd 12 mm, motstånd ca 2-14 kg.

#2 Powerband (svart): bredd 20 mm, motstånd ca 5-23 kg.

#3 Powerband (lila): bredd 29 mm, motstånd ca 12-35 kg.

#4 Powerband (grön): bredd 44 mm, motstånd ca 20-50 kg.

#5 Powerband (blå): bredd 65 mm, motstånd ca 30-70 kg.

gforce

 

Som alltid, tveka inte att höra av dig till oss om du fungerar på att skaffa powerbands, det är en bra investering och ett träningsredskap som är bra att ha hemma oavsett om du har en pole eller inte, t.ex till squats och annan funktionell träning.

Starka tjejer är det nya svarta! Right? Right!
.A