Under året har folk verkligen fått upp ögonen för Pole Bootcamps. Det är en av våra populäraste events och som folk älskar. De har varit fullsatta hela det här året och de blir mer och mer efterfrågade. Framförallt JAG älskar dem!

En hel dag jobbar vi på allt som vi inte hinner med under en kurs. Man kan fråga sig hur man inte hinner med saker på en hel kurs som man hinner med på bara 6 timmar. Koncentrerad tid fungerar annorlunda än fördelad tid. I bootcampen kan vi verkligen djupdyka i hur saker fungerar, vad som skapar bra flow, hur man freestyle’ar och alla hemligheter kring det. Vi har tid att jobba med teknik och vi kan verkligen mangla. Det här visar för mig att man verkligen är intresserad av att lära sig mer om mekaniken. Kunskapstörstig som jag är så älskar jag att få jobba med kunskapstörstiga elever!

Många har en konstig uppfattning om att ens egen utveckling hänger på instruktören. Såhär 5 år in i mitt jobb som Pole-och yogalärare har jag mött massor med olika synpunkter på det där. Många smarta, vissa ..not so much.

Jag har en väldigt enkel syn på detta: om man tror att någon annan ansvarar för ens egen utveckling, oavsett vilket område i livet det är så ska man gå hem och fundera väldigt länge innan man kommer ut igen. Jag ska berätta hur jag ser på det:

Vår instruktörsutbildning har utvecklats i flera steg. Det sista steget i år har varit avgörande. Vi har stenhårda krav på våra instruktörer och deras certifieringar gäller enbart ett år. Varje år måste de förnya sin utbildning för att ha alla uppdaterade kunskaper gällande teknik, branschen, metoder, tekniker, säkerhet, och tricks. Det vill säga, om en instruktör inte håller måttet kommer det vara tydligt och vi kommer vara överens om att instruktörsskap hos oss inte är rätt väg att gå. En instruktör hos oss kommer att berätta för dig hur motivation fungerar, hur du måste motivera dig själv, hur du ska ansvara för din egen utveckling och framförallt ska instruktören själv ansvara för sin egen utveckling och motivation. Vi kan enbart hjälpa dig ta dig till målet. Inte göra jobbet åt dig.

Att vara poledanceinstruktör är väldigt svårt på många sätt. Ett av de svåraste sätten är att hantera sina egna platåer samtidigt som man hanterar sina elevers. Att själv ta med 100% energi till studion när livet gått in i en tung period och att alltid bring your A-game till  studion. På det ska du utvecklas hela tiden, skapa nya koreografier var 9e vecka (detta gäller enbart oss, inte andra studios, de jobbar oftast inte så), hålla reda på allas utveckling och dessutom på det ordna upp scheman och frågor. För att inte nämna en miljon andra saker instruktörerna inte gör utan den som ansvarar för allt. Så den som tror att det är ett drömjobb är ute och cyklar. På månen. Naken. Ja du fattar.

Vi gör det svårare för oss för att vi vill leverera enbart det bästa. Såsom olika koreografier hela tiden. Slutna och små grupper. Vi kan ha gjort på alla de klassiska sätten men det gör vi inte. För att vi tror stenhårt på det vi gör och vi ser gång på gång hur det fungerar för så många tjejer. Vårt bästa duger inte för alla, givetvis. Men vi kan alltid stå för att vi ger allt vi kan just då. Så vad handlar allt det här om egentligen?

MOTIVERA YOUR OWN DAMN SELF OCH SLUTA GRINA.

Snubblar du är det fine. Det är så många gånger jag kunde bara gett upp och slutat. Men det gjorde jag inte för att jag är den envisaste jäveln du någonsin stött på. Jag dör innan jag ger mig. Jag gör det för det jag tror på. Jag gör det för alla tjejer som berättat sina stories för mig. Jag gör det för att jag vet vad jag behövde i delar av mitt liv och det inte fanns. Jag gör det för alla som berättat för mig hur det förändrat deras liv. Och jag gör det för att du ska förstå ditt värde och acceptera och älska hela dig själv.

Fattar du nu?

Rant over. Förstår inte att jag orkar stå upp efter den här veckan. Imorgon ses vi i studion igen!

Categories: poledance

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.